A legfontosabb dolog

“A legfontosabb dolog, hogy a legfontosabb dolog megmaradjon legfontosabb dolognak.”

~Stephen R. Covey

Még siheder koromban részt vettem egy Covey képzésen. Fiatal vezetőként sok mindent tanultam akkor is belőle, de mind a mai napig hasznosítani tudom és felidézem az ott tanultakat.

5 ok, amiért még most is relevánsak tudnak maradni a tanításai:

1. Időtlen alapelveken alapul:

   Covey a tisztesség, becsületesség, emberi méltóság időtlen alapelveire összpontosít, nem pedig múló trendekre. Ezáltal tanításai relevánsak és alkalmazhatók maradnak ma is.

   2. A jellemetikára helyezi a hangsúlyt:

    Covey szerint a személyiségbeli vonások helyett az alapvető jellemvonásokra kell építeni az életünket. A „7 szokás” modellje segít abban, hogy olyan karaktert alakítsunk ki, amely lehetővé teszi a hosszú távú, fenntartható sikert.

    3. Gyakorlatias megközelítést kínál:

     Covey tanításai nem pusztán elméletiek, hanem konkrét, gyakorlatban alkalmazható stratégiákat és eszközöket kínálnak a személyes és szakmai életünk javítására.

     4. Az egyensúlyra törekszik:

      A „7 szokás” modellje nem csak a munka területére vagy a hatékonyságra fókuszál, hanem a különböző életterületek (munka, család, egészség stb.) közötti egyensúly megteremtésére is. Ezáltal segít abban, hogy teljesebb és boldogabb életet éljünk.

      5. Az önelemzésre és önfejlesztésre ösztönöz:

       Covey eszközei és gyakorlatai segítenek abban, hogy jobban megértsük önmagunkat, erősségeinket és gyengeségeinket, és tudatosan dolgozzunk a fejlődésünkön.

       Ha még nem olvastad a könyvét, mindenképpen ajánlom.

       Stephen R Covey: A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása

       Oszd meg a posztot: