Fürdőházi filozofálás

A fürdőben ülök, mellettem két 70-75 körüli férfi beszélget. Sokan vannak, elkerülhetetlen, hogy az ember fültanúja legyen a beszélgetésnek. Mámoros felhő kering körülöttük. A beszélgetésük kedéje is tükrözte ezt. Felszínes témák. Aztán hirtelen átcsaptak abba, hogy minden okkal történik és a szenvedés is fontos az ember életében. A másik értetlenül nézett, hogy az meg hogyan? Abból is sokat lehet tanulni. Fejlődik az ember belőle. És ha visszautasítod a szenvedést, akkor visszautasítod, felülbírálod Istent. És elfogadni a szenvedést jelenti azt, hogy a természettel összhangban élsz. A szenvedés is téged szolgál.
Aztán szóba jött, hogy a férfiak mennyire uralni akarnak mindent. Pedig igazából a nők mennyire ott vannak minden mögött, és ez mennyire nincs elismerve. Bill Gatesről is mindenki azt gondolja, hogy ő hozza a döntéseket, pedig bizonyára a felesége az, aki ezeket erősen befolyásolja.

Aztán egy hirtelen fordulat. És valami óriási baromságról kezdtek beszélni.
A világon szinte mindenhonnan lehet tanulni, sok-sok guru van. A kérdés, hogy mennyire vagyunk nyitottak, mennyire vesszük észre ezeket. Nekem adott egy adag municiót.

Oszd meg a posztot: