Melyik a kedvenc szirmod? 

Ahogy a természetben, úgy az üzleti életben is a változatosság és az alkalmazkodóképesség a kulcs a túléléshez és a virágzáshoz. Ahogy egy virág is, egy vállalkozás is sokrétű, összetett, sok sziromból áll.

Gondolj csak bele, te melyik szirmokat gondozod a legszívesebben? Melyik színekben érzed magad a legotthonosabban?

  • A kreatív, ötletgazda szirmok: Te vagy az, aki mindig új ötletekkel rukkol elő, aki képes meglátni a lehetőségeket ott, ahol mások csak akadályokat látnak?
  • A stratégiai, tervező szirmok: Vagy inkább te vagy az, aki képes összerakni a kirakós darabkáit, aki hosszú távon gondolkodik és megtervezi a vállalkozás jövőjét?
  • A kivitelező, megvalósító szirmok: Esetleg te vagy az, aki képes a tettek mezejére lépni, aki megszervezi a csapatot és a folyamatokat, hogy az ötletek valósággá váljanak?
  • A kapcsolatteremtő, értékesítő szirmok: Vagy inkább te vagy az, aki képes kapcsolatokat építeni, aki meggyőzően kommunikál és eladja a terméket vagy szolgáltatást?
  • A pénzügyi, elemző szirmok: Esetleg te vagy az, aki képes átlátni a számokat, aki gondoskodik a pénzügyi stabilitásról és elemzi az üzleti teljesítményt?

Melyik szirmod szomjazik a legjobban?

Fontos felismerni, hogy melyik területen van a legnagyobb szükség a fejlődésre. Lehet, hogy fantasztikus ötleteid vannak, de nehezen tudod őket megvalósítani. Vagy éppen ellenkezőleg, precízen kivitelezel mindent, de hiányzik az innováció.

TIPP: Gondold végig, mi az a terület, ami a legnagyobb kihívást jelenti számodra, vagy ami a legjobban hátráltatja a vállalkozásod fejlődését. Ha erre rájössz, máris megtetted az első lépést a megoldás felé!

Együtt még szebb a virág!

Ne feledd, nem kell mindenben a legjobbnak lenned! A vállalkozói virág akkor a legszebb, ha minden egyes szirom egészséges és kiegészíti a többit. Ha úgy érzed, valamelyik szirmod elhanyagolt, ne habozz segítséget kérni! Lehet, hogy egy mentor, egy tanácsadó vagy egy új csapattag tudja megadni azt a pluszt, amire szükséged van a teljes virágzáshoz.

Színes vállalkozásod további virágzásához sok sikert! 🌷

Oszd meg a posztot: